Eszel te rendesen

 

Míg sok kutyás arról panaszkodik, hogy kutyája a rozsdás vasszöget is megeszi a kertben, de legalább is egy kicsit is ehető dologgal nem lehet egy percnél többet magára hagyni, addig a „yorkisok”, „havanesesek” csak csóválják a fejüket, hogy bizony az övék bezzeg a legjobb eledelektől is csak méla undorral fordítja el a fejét.



Hát igen. Kistestű kutyát etetni nem egyszerű. Sokszor válogatósak, érzékenyek, gyakran hánynak, hasmenésük van, vakaróznak bizonyos ételektől. Ugyanakkor mégsem lehetetlen őket ízletes eledellel és egészségesen táplálni.

Erre a látszólagos ellentmondásra kínál megoldást a patika által forgalmazott Belcando Finest és Finest Salmon valamint a Royal Canin Small dog állatorvosi tápcsaládja (nem a tenyésztői, és nem a pes-shopos, amivel sokan nincsenek tisztában, még ha a gyártó ugyanaz is). Szemcsemérete igazodik a kistestűek apró szájához, energiában gazdag, hiszen ők általában kevesebbet esznek, ugyanakkor rendkívül mozgékonyak. Speciális összetételénél fogva késlelteti a fogkő kialakulását, megőrizve ezzel a szájüreg egészségét. Figyelembe véve a kistestűek gyakori emésztési,- és bőrproblémáit könnyen emészthető fehérjéket tartalmaz, illetve különböző bőr-és szőrtápláló vitaminokkal van kiegészítve. A tápot kiemelkedő ízletessége miatt a kutyák általában szívesen elfogadják.

Ha kedvencünk nagyon válogatós, és már a sokadik tápon vagyunk túl, és leginkább csak a házi kosztot fogadja el, akkor nehezebb dolgunk lesz az átszoktatással. De így sem reménytelen, bár némi szigorúságot és következetességet igényel táplálásának helyes útra terelése.

Először is teljesen ki kell iktatni a kis falatok adását, mert pár kocka sajt, virslidarab az apró ebeknek teljesen elveszi az étvágyát, ugyanakkor önmagában nem elég tápláló (próbálják csak ki: készítsenek egy jó nagy tálca katonát, kapjanak be a nap folyamán pár szemet, dálutánra biztosan émelyegni fog a gyomruk, de nem lesznek jóllakottak, sőt, az ételt sem fogják kívánni). Második lépésként igyekezzünk ráállni a napi egyszeri száraz táp etetésre, a folyamatosan elől lévő eleség ugyanis az étvágy ellen dolgozik. Harmadik lépésként legyünk állhatatosak, és higgyük el, hogy kutyánkat egy-két napos makacs önkéntes koplalásával nem taszítjuk az éhhalálba. Negyedik lépésként, ha minden kötél szakad, akkor a száraz tápot keverjük össze egy-két kanál jó minőségű nedves eledellel, vagy leveshússal, mely szinte garantáltan meghozza a kedvét a vacsorához.
Minden apró ebnek jó étvágyat kívánunk!

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo