Fickófalvi bolhák

 

Fickófalvi bolhák vénei gondterhelt arccal, szótlanul ülték körbe az asztalt, mígnem a legbölcsebb, legöregebb bolha megszólalt:

- Kedves Testvéreim! Szomorú nap virradt ránk, sok jó bolhatestvérünket veszítettük el ma. Senki sem tért vissza azok közül, akik Fickón tanyáztak. Mára csak mi maradtunk a nemzetségünkből, akik Mircin ütöttünk tanyát.
 
Tojásaink is nyomtalanul eltűntek, akiket pedig gondosan rejtettünk el a védett zugokban. Úgy vélem a szomszéd Morzsifalvi bolhaklán állhat a véres mészárlások hátterében, de bosszúnk nem maradhat el. Megkértem kedves régi barátomat, Sherlock Bolmest, hogy járjon a történtek nyomába.

Sherlock rögtön neki is fogott a nyomozásnak, amiben komoly kihívást látott, ehhez hasonló rejtélyes tömeges halálesetekkel ugyanis még sosem volt dolga. A felderítést Mircin utazva kezdte meg, aki ideális alany volt ehhez, hiszen bejárása volt a lakásba, és rajta Fickót is alaposan tanulmányozhatta. Pár nap alatt alaposan kiismerte szokásaikat. Egyetlen furcsa dolog történt mindösszesen: a Gazda egy alkalommal valamit rácseppentett Fickó nyakára. Persze a mamlasz ebnek fel sem tűnt a mozdulat –állapította meg Sherlock, de az ő figyelmét nem kerülhette el. A macska hátán könnyedén eljutott a kiürült titokzatos tubusig, amiből kapott Fickó. A tubus alján egy kevéske megmaradt a folyadékból, amiből Sherlock óvatosan mintát vett. Délután laborjában rögtön analizálta is a mintát. Az eredmény meglepte, arra számított, hogy valami titokzatos elixírt kaphatott gazdájától az eb, ami csodálatos erővel ruházza fel. Ehelyett azt találta, hogy a szer méreg. Sherlock arra gondolt, hogy bizonyára valamelyik reagenst összekeverte, és így jutott téves eredményre vizsgálata, hiszen miért akarná a Gazda megmérgezni szeretett kutyáját?! Úgy döntött megismétli a vizsgálatot. Mirci hátán épp a szemetes felé tartott, amikor váratlan dolog történt: a Gazda Mircit is becsepegtette! Néhány perc múlva Sherlock furcsán kezdte magát érezni, tagjai megmerevedtek, testén görcsök futottak át. Haláltusájának pillanatában hirtelen megértette, hogy nem tévedett a vizsgálat eredményében, csak annyiban, hogy a szer nem a kutyára, vagy macskára mérgező. Előkapta jegyzetfüzetét és ceruzáját, hogy üzenjen bolhabarátainak.

Nincs esélyünk! Meneküljete… de üzenetét már nem tudta befejezni, élettelenül hullott le Mirci testéről.

Kezelje Ön is kedvencét rendszeresen bolhairtó készítményekkel, és a bolhatörténetnek vége. Válasszon patikánk széles spot on kínálatából kutyák, macskák, görények, nyulak részére is!
  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo