Idesüss

 

Idesüss!

Itt a meleg, a jó idő, a Balaton. Velük azonban együtt járnak a szúnyogok is, melyek komoly veszélyeket jelenthetnek a kutyákra.

A szív,- és bőrféreg lárvák ugyanis a szúnyogcsípéssel kerülnek be a kutyák szervezetébe, ahol 6-9 hónap alatt 10-30 cm-es felnőtt férgekké kifejlődve okoznak betegséget.

Különösen súlyosat a szívférgek, melyek a szívben és a nagy erekben élősködnek, ezért ha elszaporodnak, halálos keringési elégtelenséget okoznak.

A szúnyogok a vizek mellett nagyobb számban vannak jelen, így a vizes élőhelyeknél tartott ebek közül jóval nagyobb arányban diagnosztizálnak szív, -és bőrférges megbetegedéseket. Ezekre a parazitákra különösen igaz, hogy a megelőzés a legfontosabb, ugyanis a már kifejlett felnőtt szívférgek elpusztítására alig van esély, a bőrférgeket is csak sebészeti beavatkozással lehet eltávolítani. A szívférgek ellen a szúnyog szezonnak megfelelően áprilistól november végéig kell védekezni a lárvák ellen hatásos készítményekkel (Milbemax tabletta, Advocate spot on). A védekezést kiegészíti a szúnyogok ellen is hatásos spot on-ok (Advantix, Vectra, Ex-spot) használata.

Az ebek első szívférgesség kezelése előtt vérvizsgálat javasolt, mellyel az esetleges fertőzöttség felderíthető. Ugyanis a már fertőzött állatok kezelését körültekintéssel, más adagolásban kell végezni, mint ha egészséges állat megelőző kezelését végezzük.

A részletekről érdeklődjön állatpatikánkban.

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo