Számtalan tulajdonos megtapasztalta már, hogy az ivartalanítás után macskájuk jelentős súlytöbbletet szerzett, ezt tévesen kizárólag az ivartalanítás javára írják. A kép ennél egy kicsit árnyaltabb.Az ivartalanított macskák hajlamosak többet enni, holott energiaigényük kb. 30%-kal csökken. Az elhízás szempontjából a legkritikusabb szakasz a műtét utáni első két hónap!

 

Amennyiben a táplálék nem igazodik azonnal az ivartalanítás utáni állapothoz, egy 4 kg-os macska könnyedén felszedhet 2 kg-ot két hónap alatt (amely egy 70 kg-os emberre vetítve 105 kg-ot jelent).

A súlyfelesleget növelheti a vonzó csomagolású, lassan minden sarkon kaphat „gazdaságos” tápok, konzervek, alutasakos termékek jelentős zsírtartalma.

Az elhízás a későbbiekben igen komoly követkeményekkel jár:
- a cukorbetegség
- a különböző májbetegségek
- bélsárrekedés
- szív- és érrendszeri megbetegedések
- korai izületi problémák
A táp magas fehérje- és alacsony zsírtartalmának köszönhetően abszolút kontroll alatt tartja a felesleges testtömegnövekedést. Összetétele elősegíti a húgyszervek egészségének megőrzését, óv az oly gyakori struvit- és oxalát kristályok kialakulásától, megfelelő ásványi anyag egyensúlyának és a vizelet 6.0 és 6.5 közötti pH-célértékének köszönhetően.
Gazdasági jellemzői: egy 3.5 kg-os kiszerelés 9 900 Ft, amely egy átlagos méretű kandúr számára kb. 70-75 napig tart ki, így a napi etetési költség 130 Ft körül kalkulálható.

 

 

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo