Nyári fülbaj

 

Sok kutya életét keserítik meg nyaranta a legyek. Jellemzően az álló fülű, nagy testű, kertben tartott ebek füle találják meg a bökő legyek. A tünetek általában magukért beszélnek: a fülvég kisebesedik, vastag var fedi, sokszor rajta csíphetőek a lakmározó élősködők is. A probléma rendkívül kellemetlen a kutyáknak, fülük az emberéhez hasonlóan nagyon érzékeny testrészük.



A legegyszerűbb módja a probléma kiküszöbölésének a védekezés. Az állatokat a nyári hónapokban havonta repellens (távol tartó) hatású spot on (rácsepegtető) készítménnyel kell kezelni. Amennyiben már kutyánk kisebesedett fülével találjuk szembe magunkat, akkor is a legfontosabb gyógymód a legyek távoltartása, hogy megakadályozzuk az újabb csípéseket. A sebeket egyidejűleg fertőtlenítő sebkezelő oldattal, kenőccsel kell ellátni.

Az egyik legújabb készítményük legyek ellen egy olyan spot on, melyet havonta kell alkalmazni, és legyeken kívül biztos védelmet nyújt kullancsok, bolhák, és szúnyogok ellen is. Használata egyszerű és gyors: a kutya hátán a szőrt széthajtva, a tubus teljes tartalmát közvetlenül a bőrre kell juttatni, a hát középvonalán haladva a farok tövétől a fej irányába.

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo