TrovetHypo

 

A táplálékallergia egyre gyakoribb a társállatok körében. A betegségben szenvedő állatok a táplálék bizonyos fehérjéire kóros allergiás reakcióval válaszolnak, mely emésztőszervi és/vagy bőrtünetekben mutatkozik meg. Az előbbiek közül a legjellemzőbb a hányás és (gyakran nyálkás) hasmenés, míg a bőrtünetek közül általában a bőr kipirultsága, fokozott viszketegség, a lábvégek nyalogatása, fülgyulladás,valamint szőrhullás keltheti fel az allergia gyanúját. A tünetek közül egyetlen tünet rendszeres visszatérése is utalhat allergiás háttérre.

Minden ilyen esetben érdemes egy un. eliminációs diétát tartani 6-8 héten keresztül, amikor kedvencünket csak egyféle fehérjét és egyféle szénhidrátot tartalmazó hipoallergén eledellel kínáljuk. Ezek az eleségek nem tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek gyakran felelősek az eleségallergiáért (pl. csirke, marha, sertés hús, glutén tartalmú gabonanövények, szója stb.). Bár a táplálékallergia nem gyógyítható, de következetes diétával az állat élete végéig tünetmentessé tehető.

Az állateledel piacon a legelterjedtebb baromfira és gabonára alapozott eledelek alternatíváját nagy részben a halas és bárányos tápok jelentik. Ezekkel több probléma is lehet. Az egyik, hogy egyre több állateledel gyártó cég készít halas és bárányos ízesítésű tápot, melyek viszont többségében az előállítási költség optimalizálása végett egyéb állati fehérjeforrást (általában baromfihúst) is tartalmaznak, így semmiképp sem nevezhetőek hipoallergénnek. Minden esetben érdemes tehát az összetevők listáját alaposan áttekinteni, mielőtt egy táp mellett döntünk. A másik probléma, hogy egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy a halas tápot fogyasztók körében is megnőtt az allergiás betegek száma, ráadásul sok eb van, aki erős illata és íze miatt egyáltalán nem hajlandó elfogadni a halas eledeleket.

Az érzékeny állatoknak szeretnénk egy megbízható táplálási alternatívát kínálni. A TROVET nagy választékban állít elő kiváló minőségű összetevőkből készült hipoallergén tápokat. Mindegyik csak egyféle fehérjét és egyféle szénhidrátot tartalmaz.
Márciustól patikánkban három ízesítésben érhetőek el ezek a TROVET kutyaeledelek, melyeket optimális arányban hozzáadott gyulladáscsökkentő omega 6, és 3 zsírsavakkal egészítettek ki, biztosítva a bőr és szőrzet egészségét.

Trovet LRD (bárány, rizs), 3 kg-s és 12,5 kg-s kiszerelésben
Trovet VPD (vadhús, burgonya) 3 kg-s és 10 kg-s kiszerelésben
Trovet HPD (lóhús, burgonya) 3 kg-s és 10 kg-s kiszerelésben
A tápok további kétségtelen előnye kiemelkedő ízletességük, mely a legválogatósabb kutyákat is meggyőzi.

 

A cikk és további hasznos olvasnivalók Facebook-oldalunkon: http://on.fb.me/1V0wTtB

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo