c2p

 

 

Az új Mobility C2P+ termékkel egy új fejezet kezdődik az ízületi panaszokkal küszködő kutyák diétás táplálásában. Az új C2P+ tápanyag komplexet állatorvosi egyetemek és humán kutató intézetek segítségével fejlesztették ki és jelenleg szabadalmazás alatt áll.A titokzatos betűk az ízületi panaszok enyhítésében újabban hatékonynak bizonyult a kurkuma nevű növényből kivonható kurkumint (C1), a porcszövet regenerációjához és stabilitásának megőrzéséhez nélkülözhetetlen, a kollagénből (C2) annak hidrolizálásával kinyert aminosavakat pl. prolin, hidroxi-prolin tartalmaznak.

Az ízületvédő koktél további összetevője egy polifenol származék (katekin EGCG: epigallo-katekin-gallát). Ez utóbbi porcvédő, anti osteoclast hatású és szabályozza a az ízületi folyadékban található fibroblasztok atívitását is. A komplex tudományosan bizonyítottan szinergista módon (az a jelenség, hogy két különböző gyógyszer egy időben alkalmazva egymás hatását támogatja és erősíti) támogatja az ízületek egészségét. A statisztikai felmérések eredmények alapján a vizsgálatba bevont beteg kutyák 88 %-ánál jelentős volt a javulás.

Becslések szerint az 1 évesnél idősebb felnőtt kutyák 20%-ánál áll fenn valamilyen ízületi betegség okozta fájdalom. Ez egy igen gyakori ok, ami miatta kutyákat állatorvoshoz viszik.Kiváltó okai között szerepel a genetikai hajlamosság, a trauma, az öregedés és az elhízás is.

A gyulladást a porc károsodása és lebomlása váltja ki, a folyamat során felszabaduló citokinek, lebontó enzimekés gyulladásos kémiai mediátorok révén. A gyulladás kiterjed a környező szövetekre is.Idővel az izmok sorvadni kezdenek, ami az izomerő csökkenéséhez és a neuromuscularis szabályozás kieséséhez vezet. Az ízületi szalagok lazasága és az adott helyre irányuló „extra terhelés” instabillá teszi az ízületet, az ízületi tok zsugorodása pedig merevséget eredményez. Az inak is gyulladásba jönnek.

A táp kiemelkedő ízletességének köszönhetően a kutyák jól tolerálják a korai és a hosszú távú kezelést egyaránt. A Mobility C2P+ csökkentett foszfortartalmának köszönhetően megfelelő a felnőtt (érett korú) kutyák számára is, és mérsékelt kalóriatartalma folytán segíti a túlsúly miatt nagy igénybevételnek kitett ízületek tehermentesítését és a kutyák ideális testsúlyának fenntartását. A száraz tápot szintén úgy tervezték meg, hogy illeszkedjen az S/O Index™ tápsorba, melyet kifejezetten úgy lett összeállítva, hogy kedvezőtlen környezetet teremtsen az oxalát és struvit húgykövek vizeletben való keletkezéséhez.

 

 

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo