Uton

 

 

 

Minden nyaralás a csomagolásnál kezdődik. Nincs ez másként, ha kutyával utazunk. Érdemes alaposan átgondolni az utazás előtt, hogy mire lehet szüksége kedvencünknek az utazás alatt, ezzel sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Ajánlott felszerelés kutyás utazáshoz:

- megfelelő szállítóeszköz
- oltási könyv, egészségügyi papírok
- kutyánk megszokott eledele
- betegség esetén gyógyszerei
- póráz, nyakörv (lehetőleg azonosító bilétával felszerelve)
- kedvenc játékok, fekhely, etető, itató tál
- ürülékgyűjtő zacskó

Tanácsok az utazáshoz: tartsunk gyakori megállókat, vegyük ki kutyánkat a kocsiból, itassuk, mozgassuk meg. Indulás előtt csak mérsékelten etessük meg, útközben inkább ne kínáljuk ennivalóval, leszámítva a hosszú (fél naposnál hosszabb) utazásokat.

Sok kutya szenved utazási betegségtől, mely rendkívül kellemetlen mind a kutyának, mind gazdájának. A betegség oka nem pontosan ismert, a legvalószínűbb feltételezés szerint hátterében az agy összezavarodása, a látási ingerek és az egyensúlyérzékelés közötti ellentét áll. A szervezetben ekkor megszólal a vészcsengő, az agy azt a téves következtetést vonja le, hogy bizonyára megmérgezték, ami ellen ösztönösen hányással védekezik. A tünetek kialakulásához ezeken túlmenően hozzájárulhatnak az autózással kapcsolatos korábbi rossz élmények, amik szorongást, félelmet váltanak ki a kutyából.

Az utazási betegségben szenvedő kutyák nem mindegyike hány, számos egyéb tünet is kísérheti a betegséget: száj nyalogatása, nyálzás, remegés, lihegés, izgatottság. Fontos ezen tünetek helyes felismerése és a probléma kezelése. Erre a célra készült humán gyógyszerek (pl. Daedalon) kutyáknak nem javasoltak, mivel vizsgálatok hiányában pontos adagolásuk nem ismert, és mellékhatásaik lehetnek (pl. aluszékonyság).

A CERENIA egy egyedülálló kutyáknak készült gyógyszer, mellyel az utazási betegség kellemetlen tünetei megelőzhetőek, egyszeri adagja legalább 12 órán keresztül kitart, nem okoz álmosságot, biztonságos.

Ralph utazik: https://www.youtube.com/watch?v=JyNMmtRIWXc (angolul)

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo