Whisky

 

Az egész balszerencse egy véletlennel kezdődött.

A nyitott kertkaput, és a mögötte hívogató szabadságot Whisky sokáig nézegette. Hallott ő persze afféléket, hogy vannak, akik gazdájuk nélkül járják naphosszat az utcákat, tereket, de ő maga eddig sosem merészkedett egyedül a kerítésen túl. Talán ezen a sötét napon se történt volna semmi, ha hirtelen a szél erre nem hozza Lola illatát. Pont Loláét!

A legszebb, legelbűvölőbb uszkár lány illatát, akivel valaha találkozott, és aki két utcával arrébb lakott. Whisky a sétáltatások alkalmával mindig csak lopva nézett be hozzá, mert hát mit remélhet ő a kócos, sétatéri keverék Lolától. A terv őrültségén felbuzdulva, Whisky ekkor mégis úgy döntött, hogy elszökik Lolához. De az utcára kiérve a póráz végén tapasztalt magabiztosság azonnal odalett. Az ismerős utcák hirtelen ezernyi veszélyt rejtő démoni sikátorokká alakultak. Az utcára kilépve hangos sziréna szó rémisztette, tovább szaladva munkagépek és haragosan kiabáló munkások mellett rohant, a hirtelen támadt zajoktól megriadva átvágott az úton. Háta mögött fékcsikorgást, dudaszót, és hangos szitkokat hallott, a következő sarkon csaholó kóbor kutyák vették üldözőbe. Futott Whisky, menekült, ahogy a lába bírta. Bánta is ő már Lolát, csak a bőrét mentse. Sokáig loholt, mire elhalt háta mögött üldözői ugatása. Whisky szomorúan ballagott, hasztalan rótta az ismeretlen utcákat, sehol sem érezte a hazavezető szagot. Közben beesteledett, az eső is zuhogni kezdett. Fáradtan, éhesen, ázottan húzódott be egy kapualjba. Bánta, szörnyen bánta már az egészet. Kis gazdájára gondolt, aki most már biztosan sírva keresi őt. És eszébe jutott vacsorája, meleg fekhelye, és nagyon haragudott ekkor Lolára. Ahogy ott kivert kutyaként kucorgott, egyszer csak egy idegen közelített hozzá barátságos hangon. Megnézte nyakában függő bilétáját, és kedves hangon így szólt:

-Szia Whisky! Gyere, hazaviszlek.- Whisky nem hitt a fülének, az idegen tudta a nevét, és ami ennél is fontosabb tudta, hogy hol van a Haza. Otthon farok csóválva ugrott ki az autóból, és repült az ismerős kapu felé, ahol már csillogó szemekkel várta Lili.

Egyedi, koracél és tűzzománc biléták, életre szóló garanciával és zavarba ejtő választékban, Swarovski köves változatban is!

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo