Fogak

Fogak

A kutyák fogazata az erős igénybevételre lett tervezve: tépésre, rágásra. Mégis gyakran konzervekkel, levesekkel, megmaradt főzelékkel, puhára főzött házi koszttal kínáljuk őket. A rágás hiánya pedig egyenes út a szájüreg megbetegedéséhez, mely kutyáknál jellemzően fogkövek kialakulását jelenti. Méretes szürke fogkövek, bűzös lehelet, gyulladt íny, lötyögő fogak, nyálzás, visszautasított vacsora…

 

Ajánljanak az elkeseredett kutyatartónak bármit ilyenkor, nincs az a kegyszer, csodaszer, bogyó, és gyógyfű, amivel a már kialakult fogkövet el lehetne távolítani kedvencünk fogairól.

 

Ezekben az esetekben már csak az ultrahangos depurálás (fogkőeltávolítás) segíthet. De nem kell, hogy ezt kivárjuk!

 

A fogkő lassan alakul ki. Kezdetben csak a fogakon megjelenő kis sárgás vagy barnás elszíneződés, kellemetlen szájszag, kipirultabb, esetleg vérző íny jelzi, hogy a szájhigiénia rossz irányba indult. Ezen a ponton, ha beavatkozunk, akkor megelőzhető a felesleges altatás és fogászati költség. Nem is kell nagy dologra gondolnunk. Nincs más teendőnk, mint biztosítani azt, hogy eredeti funkciójának megfelelően használja kutyánk fogait, azaz rágásra.

 

Válasszunk neki nagyobb szemű jó minőségű eledelt, és pár naponta kínáljuk meg egy rágószalaggal. Patikánkban a nagyobb ebeknek a Dentizahn rágószalagot, kisebbeknek a Dentizahn rágócsíkot ajánljuk erre a célra. Ez a marhahúsból készült ízletes rágószalag a benne található laktoperoxidáz enzim, valamint a rágással fokozott mennyiségben termelődő nyál együttes hatásának köszönhetően segít hatékonyan megelőzni a fogkő kialakulását. Kiváló unaloműző, jutalomfalat és fogápoló egyben.

https://www.facebook.com/LutraAllatpatika/

 

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo