Furminator

 

 

A kanapékirály

Díva , egy hófehér perzsa macska. Igazi királynő,rettentő hiú és kényelmes macska.Előkelő származásának teljes tudatában éli mindennapjait Gedeon bácsival és Aranka nénivel.

Naphosszat csak hevergészik a meleg szobában, egyáltalán nem az az egerésző, kalandor típus.

Kedvencei a délutánok, amikor Gedeon bácsival letelepszenek az öreg, zöld kanapéra a kandalló elé, és amíg gazdája újságot olvas, addig ő boldogan dorombol és dagaszt mellette.
De jaj! Egy szörnyű vasárnap délután azonban az idill véget ért. Aranka néni úgy döntött nem tudja tovább nézni a szétfoszlott kanapét és végleg megválik a kiszolgált, öreg bútordarabtól. Rendelt is egy szép,új fekete kanapét, melyet büszkén helyezett el a nappaliban.

Díva rosszat sejtett.

Épp a délutáni szesztája alkalmával készült birtokba venni az új ágyat, amikor Aranka néni határozott tiltásával találta szembe magát:

- Innentől a macskafekhelyen fogsz aludni, Díva! Az új kanapét nem szőrözheted össze. -mennydörögte szigorúan.

Díva napokig nem találta helyét, önérzetét rettenetesen sértette a szigorú kiutasítás. Még a szomszéd Séfre sem nézett rá, pedig kellette az előtte magát épp eleget. Még egeret is hozott neki. Gedeon bácsi roppant mód sajnálta szeretett macskáját, ugyanakkor Aranka nénitől is tartott kicsit. Úgy határozott, hogy kedvence állandóan hulló szőrét rendberakva talán Aranka számára is elviselhetővé válik kedvence kanapén henyélése. Vásárolt egy különleges kefét, mellyel Dívát fájdalom nélkül megszabadította felesleges szőrzetétől, megszüntetve ezzel a bosszantó szőrhullását. Látva a változást Aranka néni is megenyhült, és visszaengedte Dívát a régi helyére. Volt nagy öröm!

Azóta kisunokájuk, Jancsika is gyakoribb vendég náluk - ő korábban nagyon sokat tüsszögött a sok macskaszőr miatt, amit Díva mindenhol szétszórt a lakásban. Nem tudtak annyira alaposan kitakarítani, hogy innen-onnan ne bukkant volna elő egy újabb szőrcsomó.

Díva is jobban érzi magát, mert nemcsak nyugodt délutánjait nyerte vissza, de gyomrát sem bántja a sok lenyelt szőr, aminek tisztántartásával eddig neki kellett megküzdenie.

 

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo