A Betyársuli kutyaiskolát ketten alapítottuk és családi vállalkozásként működtetjük Veszprém belvárosához közel, a kutyakiképzés pedig az elmúlt években mindkettőnk hivatásává vált.

Az egész történet két kutyánkkal indult, akik – mindamellett, hogy családtagok -, segítettek minket, hogy elinduljunk a kutyakiképzés irányába. Mindkettővel aktívan versenyzünk (Obedience, Rally Obedience) és különböző tanfolyamokra, szemináriumokra járunk. Hera a 9 éves berni pásztor BH vizsgás, 8 évesen obedience kezdő szintig jutott, majd nyugdíjas lett  viszont a Rally Obedience minden szintjén az első 3 helyezett között végzett és továbbra is aktívan versenyez ebben a sportban. Niké 7 éves svájci fehér juhász szintén BH vizsgás, szintén a Rally Obedience minden szintjén az első 3 helyezett között végzett, majd Obedience sportban kezdő és 1. szinten dobogós helyeket szerzett, jelenleg is ebben a sportban aktív versenyző 2. szinten. Valamint terápiás vizsgájára készül.

Területeink, végzettségeink: okleveles kutyakiképző, rehabilitációs kutyakiképző, habilitációs kutyakiképző, hoopers instruktor, rally obedience és obedience segédbíró.

Forduljatok hozzánk bizalommal!

Hívj minket:

Auer-Tóth Rita     +36 70 596 6845

Auer Zoltán          +36 70 637 3014

Írj nekünk:

rita@kutyasuliveszprem.hu

zoli@kutyasuliveszprem.hu

info@kutyasuliveszprem.hu

Helyszín:

Veszprém, Fenyves út 23.

https://kutyasuliveszprem.hu/

Kutyaovi

A kutyaoviba azokat a kutyusokat várjuk, akik megkaptak már minden kötelező oltást (kb 12 hetes kortól), és még nem érték el a 7 hónapos kort. Az oviba bármikor lehet csatlakozni, mindenkit felzárkóztatunk.

A foglalkozás célja, hogy a kölyökkutyák kis létszámú csoportban, játékosan, pozitív megerősítés (jutalomfalat, játék) módszerével ismerkedhessenek meg az alapengedelmes feladatokkal. Minél előbb közösségbe kerülnek, annál előbb megszokják a többi kutya jelenlétét és magabiztosabban fognak viselkedni, miközben elsajátítják a helyes kommunikációt fajtársaikkal szemben. A tanfolyamon nagy hangsúlyt fektetünk a szocializációra (fajtatársakkal, emberekkel), megismertetjük őket idegen tárgyakkal, helyzetekkel, valamint segítjük a jó kutya-gazda kapcsolat és megfelelő kötődés kialakítását, hiszen ezek az alapjai annak, hogy felnőtt korára kiegyensúlyozott, engedelmes kutyával tudjunk együtt élni.

 

Csoportos képzés

Csoportos foglalkozásra a nálunk “végzett” kutyaovisok, illetve a 7 hónapos kort betöltött kezdő kutyások, valamint haladók is jelentkezhetnek. A csoport összetételét és létszámát a kutyák kora és képzettségi szintje határozza meg, ennek megfelelően kapják a párosok a feladatokat, így mindenkire külön figyelmet tudunk fordítani kezdő, középhaladó és haladó szinten egyaránt.

Kezdő tanfolyam tematikája

 • Szocializáció emberekkel és más kutyákkal (közömbösítés)
 • Kutya-gazdi kapcsolatépítés
 • Pórázon vezetés, helyes pórázkezelés
 • Pozíciós feladatok (ültetés, fektetés) 
 • Behívás
 • Helyben maradás alapjai
 • Dicséret és tiltás
 • Szemkontaktus, koncentráció, figyelem

Középhaladó tanfolyam tematikája

 • Kezdő tanfolyamon tanultak megerősítése
 • Irányváltások helyben és menet közben
 • Pórázon való menetelés irány- és ütemváltásokkal
 • Menet közbeni gyakorlatok alapozása (ültetés, fektetés)
 • Helyben maradás tökéletesítése
 • Szemkontaktus, koncentráció fejlesztése
 • Állítás tanítása

Haladó szint:

 • Külső terepen történő munka, városi tréning
 • Helyben maradás, behívás zavarással
 • Szabályos behívás lábhoz igazodással
 • Menet közbeni gyakorlatok tökéletesítése (ültetés, fektetés, állítás)
 • Trükkök, dog dancing elemek, kutyás sportok alapjai

Klikker:

A klikker egy olyan tanítási segédeszköz, amely segít abban, hogy könyebbé tegye a kommunikációt kutya és gazdája között. A klikker képzés egy nagyon hatásos, gyors és pontos módja a kiképzésnek, amellyel ugyanakkor könnyen, kényszer, büntetés és félelem nélkül tudjuk kutyánkat tanítani. Többféle típusa létezik, a leggyakoribbak: megvezetéses módszer jutalomfalattal, a formálás (itt a kutya önállóan gondolkodik) illetve az elkapás (a kutya magától ajánl fel számunkra kívánatos feladatot, viselkedést).

Do as I do:

A kutyákban rejlő természetes képesség, hogy szociálisan tanulhatnak az embertől. A módszer segítségével lehetővé válik, hogy a bemutatott új viselkedést egy vezényszó elhangzása után a lehető legpontosabban utánozzák. Ehhez szükséges, hogy előzetesen ismerjen a kutyus néhány egyszerű trükköt, amely segítségünkre lesz abban, hogy a módszer segítségével új feladatokat, akár több lépcsőből álló feladatsort taníthassunk neki.

Szimat:

A szimat training alapjaival ismerkedhetsz meg ezen a tanfolyamon, amely több sportnak, kutyás tevékenységnek is az alapja lehet. Ha nem cél, hogy például Obedience sportra menjetek tovább, akkor is hasznos lehet ez a gyors training, hogy megtanuljátok a kutya ösztöneit kihasználni, és lefárasztani „agyban”. A training célja, hogy 6-8 fa tárgy közül ki tudja választani azt az egyet, amelyen a gazda szaganyaga megtalálható és azt beapportírozza. A jól haladó tanulókkal a tanfolyam keretein belül tovább tudunk lépni kisebb tárgyak kereséséig, melyet elrejtünk a környezetünkben (például egy kis papírgalacsin)

Trükk:

A gazdik igénye, a kutyák képzettségi szintje szerint tanítunk különböző nehézségű trükköket különböző módszerekkel (klikker, do as I do). A trükk tanítás és a tanulás folyamata egy nagyon jó módszer arra, hogy a kutya és a gazdája közötti harmonikus kapcsolatot kialakítsuk, ápoljuk, hiszen ezeknél a feladatoknál még a szokásosnál is jobban ügyelünk arra, hogy a tanítás vidáman és kényszer nélkül történjen.

Apport:

Csoportos képzés keretében nem könnyű a kutyáknak megtanítani az apport alapjait, mivel a sok más fontosabb tanítandó feladat mellett kevés idő jut arra, hogy az egész folyamatot végigjárjuk. Vannak kutyák, akiknek a “vérükben” van és vannak, akiket nagyon nehéz már arra rávenni, hogy a szájukba vegyenek bármit. Ez a tréning kifejezetten csak az apportról fog szólni, a különböző kézségű kutyák szintjüknek megfelelően fogják tudni megtanulni lépésről lépésre a fogd-tart-hozd-ereszt folyamatát.

Egyéni és Engedelmes képzés

Egyéni és engedelmes képzés során a gazdák egyedi igényeinek megfelelően állítjuk össze a tematikát. Legyen szó szocializációról, kötődés kialakításáról, magasabb szintű engedelmes képzésről vagy csak egyszerűen nevelési tanácsadásról, bármelyik témával kapcsolatban szívesen állunk rendelkezésre. Akár otthon, ismerős környezetben.

Rehabilitáció

Rehabilitációs foglalkozás alatt a kutyák viselkedésproblémáival foglalkozunk egyéni képzés keretében. Akár menhelyről befogadott és abból adódó problémákat kell kezelni, akár bármilyen oknál fogva kialakult nem kívánatos viselkedésről van szó, segítünk a gazdának ezeket kezelni.

Habitációs

(terápiás kutya kiképzés)

Habilitációs kutya kiképzése: terápiás kutyák kiképzését egyénileg és kiscsoportos foglalkozás keretében az együttműködő alapítvány szárnyai alatt végezzük.

Sportok:

https://kutyasuliveszprem.hu/wp-content/uploads/2021/10/tanfolyam.png

Hoopers

Ez egy “agility light” -nak is nevezhető ún. életmód foglalkozás, ahol a kutyaiskolában tanult engedelmes gyakorlatokon kívül és azon túl egy tartalmas kutya-gazdi elfoglaltságot biztosítunk számotokra! Minden korú, fajtájú és egészségi állapotú kutyának (és gazdinak is) való! A feladatokat egy könnyű akadálypályán kell végrehajtani, amelyek a legkevésbé megterhelők a kutya és a gazdája számára. Nem kell ugrani, nem kell kis szögben kerülni, de nem kell futni sem, ugyanis a kutyát egy adott helyről kell a távolból irányítani, akadályokra küldeni. Emiatt azonban sok múlik a gazda és a kutya közti megfelelő kommunikáción, ezt fejleszti a hoopers sport.

Rally obedience

Ez egy izgalmas és egyre népszerűbb kutyás sport, amiben bárki, gyerek és felnőtt egyaránt, bármilyen kutyával részt vehet. Az engedelmességi feladatok nem unalmasak, mert változatos, több állomásból álló (ezeket táblák mutatják) pályákon gyakorlunk. Ennek a sportnak a különlegessége a többi engedelmessel (obedience, igp stb.) szemben, hogy a pályán a kutya és a kutyavezető végig kommunikálhatnak munkájuk során. A kutyát bármikor meg lehet szólítani, motiválni és dicsérni. A jól felépített tréningek alatt kialakul a kutya és gazdája közötti helyes kommunikáció is, amely segít a kötődés megerősítésén is.

Obedience

Magas szintű (nemzetközi FCI elismert) engedelmes kutyás sport, melynek alapja a kutya 100%-os összpontosítása a gazdára és fordítva. Ebben a sportban a versenypályán és a tréningeken is a hangsúly a kölcsönös bizalmon, a felszabadult, örömteli feladatvégrehajtáson van. A kiképzés során (mint ahogy egyébként nálunk a kutyaiskolában sem) semmilyen erőszakos/averzív módszert nem alkalmazunk, nincs póráz rángatás, pozitív büntetés vagy szidás, ha a kutya hibázik, hiszen a cél az, hogy örömmel dolgozzon a gazdival. Erőszak helyett sok-sok dicséretre, motivációra, játékra helyezzük a hangsúlyt. Bármilyen fajtájú, korú, nemű kutyával űzhető. Aki szeretné kipróbálni, várjuk az alapozó tanfolyamunkra, viszont kutyaiskolai előképzettség szükséges (ül, fekszik, lábnál követés, helyben maradás, kutyák között figyelem a gazda irányába).

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo