Az arthrosis kezelésének kulcsfontosságú része a fájdalomcsillapítás.

 


Azért kulcsfontosságú, mert a fájdalom hozzájárulhat a betegség súlyosbodásához. Ha csökken a fájdalom, a kutya ismét örömmel mozog majd, így mozgékonyan tartja ízületeit, ami lassíthatja az arthrosis súlyosbodását.

 

Az állatorvosi gyakorlatban az ízületi fájdalomcsillapítás elsősorban nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel történik. Használatuk látványos javulással jár, ami nemcsak a kutya mozgásában, hanem életminőségében, étvágyában is megmutatkozik. Az állattulajdonosok gyakran csak a kezelés megkezdése és folyamatos alkalmazása után ébrednek rá arra, hogy a betegség következtében korábban milyen súlyosan romlott kedvencük életminősége.

 

Enyhébb ízületi bántalmaknál a gyulladáscsökkentők kúraszerű (7-14 napos) alkalmazását írjuk elő, súlyos arthrosis esetén a folyamatos fájdalomcsillapítá is szükségessé válhat.

 

Fajdalomcsill3

Előző esetekben a napi szedésű gyógyszereket, tartós kezeléseknél a havi egyszeri szedésű készítményt javasoljuk. Az egyes nem szteroid gyulladáscsökkentők hatóanyagtartalma eltérő, tapasztalati tény, hogy az állatok között számottevő egyedi különbségek vannak abban, hogy melyik hatóanyag működik jobban. Ha az egyik készítmény hatékonyságával nincs megelégedve, ajánlani fogunk Önnek egy másik gyógyszert, mely kedvence esetében eredményesebb fájdalomcsillapítást biztosít.

 

Valamennyi hatóanyag kifejezetten társállatok számára lett kifejlesztve, alkalmazásuk (az állatorvosi előírás betartása mellett) hosszú távú kezelés esetén is biztonságos.

 

Ugyenz nem mondható el az emberi fájdalomcsillapítókról, azok szinte mindegyike más kis mennyiségnben is mérgezész okozhatnak! Sose adjon kutyájának, macskájának olyan fájdalomcsillapítót, amelyet Önnek írtak fel!

 

A fájdalomcsillapítók vényköteles állatorvosi készítmények, a részletes információkért keresse fel rendelőnket, patikánkat vagy érdeklődjön telefonon!

https://www.facebook.com/LutraAllatpatika/

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo