Cirmos cica haj

 

 

 

Cirmos cica haj!

A macskák nagyon tiszta állatok, ezt minden macskatartó jól ismeri. Naponta több órát képesek bundájuk nyalogatásával eltölteni, különösen a lakásban tartott macskák, akik sokszor az eseménytelen időszakokat is tisztálkodással töltik ki.


Szőrzetük ápolása közben rengeteg szőrt nyelnek le, melyek a belekben nem tudnak megemésztődni és összeállva szőrlabdákat képezhetnek, amik akár a gyomor-, és béltartalom továbbjutását is akadályozhatják. A dallamosan csengő trichobezoár ezeknek a szőrlabdáknak cseppet sem kellemes jelentésű latin neve. Súlyos esetben életveszélyes bélelzáródás is kialakulhat, amin csak a műtéti eltávolítás segíthet. A kijáró macskák ezt megelőzendő rendszeresen füvet legelnek, mely egyfelől segít, hogy kiöklendezzék a gyomrukban összegyűlt szőrt, másfelől magas rosttartalmánál fogva támogatja a belekbe jutott szőrök kiürülését. A lakásban tartott macskák, akik a természetből nem tudnak ilyenfajta gyógymódhoz jutni, fokozott odafigyelést igényelnek. Macskafű kihelyezésén túl számos módon segíthetjük a probléma kialakulását:
gyakori fésülés
szőrbezoárok eltávolítását szolgáló táplálékkiegészítő adagolása
szőrlabdák kiürülését segítő táp etetése

Patikánkban kapható termékek szőrlabdák ellen:
Furminátor: Professzionális szőreltávolító kefe, mely segítségével megszabadíthatja macskáját a felesleges szőrszálaktól.
Bezo-pet paszta: A rendkívül ízletes paszta speciális olajos összetevői bevonják a szőrszálakat, megakadályozzák azok összeállását, segítik a kiürülést. Különösen hosszúszőrű fajtáknál (pl. perzsa macska) javasolt. 70, 120g-s kiszerelésben kapható.
Royal Canin Skin hairball táp: Ezt az állatorvosi tápot kifejezetten szőrlabda képződésre hajlamos macskáknak alkották meg. Az útifű (Psyllium) maghéjjal kiegészített táp növeli a béltartalom viszkozitását és segít megfogni a bélcsatornába került szőröket. Oldhatatlan rostjai serkentik a normális bélperisztaltikát. Elősegíti a lenyelt szőrök bélsárral való kiürítését. 400g-os, 1,5 kg-s kiszerelésben kapható.

A részletekről érdeklődjön patikánkban!

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo