Ha elveszett

 

Minden kutyás rémálma, hogy egyszer elveszíti szeretett ebét. Vihartól megriadva elszökik otthonról, séta közben elinal, ismeretlen helyen elkóborol, és sajnos az is megesik, hogy ellopják. Számtalan módja van, hogy megtörténjen a baj.
Ha bármely módon elvesztettük kedvencünket, mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy megtaláljuk őt. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot.


Minél hamarabb kezdjük meg a keresését! Járjuk be lakóhelyünk környékét, illetve azokat a helyeket, ami ismerős lehet kedvencünknek (pl. sétáltatások útvonalát).
Értesítsük állatorvosunkat kutyánk eltűnéséről. Kérjük, hogy a mikrochip nyilvántartó rendszerben ellenőrizze kutyánk adatait, aktualizálja azokat (pl. telefonszámunkat, lakcímünket), kutyánk adatlapján tüntesse fel, hogy elveszett. A www.petvetdata.hu oldalon az állattartó is ellenőrizheti, hogy kutyája mikrochipje regisztrált-e, ennek mindenképpen érdemes elsők között utána járni.

Értesítsük a helyi állatvédő egyesületeket, gyepmesteri telepet, fajtamentő szervezeteket.

Helyezzünk ki kutyánk fontosabb paramétereit (fajta, szín, ivar, különös ismertető jegyek, eltűnés időpontja) tartalmazó, lehetőleg fényképes plakátokat a környéken, állatorvosi rendelőkben, kutyasétáltató helyeken.

Internetes gazdi kereső oldalakon (pl. www.gazditkeresek.hu, www.gazdikereso.com, www.vigyelhaza.hu ), kutyás fórumokon (pl. www.elvesztem.hu, www.netboard.hu ), közösségi oldalakon próbáljunk a nyomára akadni.

Minden kis négylábúnak minél hamarabbi hazajutást kívánunk!

  
 
Székhely:
8220 Balatonalmádi, Veszprémi út 18.
 
Telefon: +36 70 392 7174
                  06 88 430 112
Email: dr.dani.katalin@gmail.com
 
Nyitvatartás:
 
H-P: 9-13 és 15-18
Szombat: 9-12
Vasárnap: zárva
 
 


Elfogadóhely

maestro MasterCard early 1990s logo

visa visa electron

gls logo